Avui prepararem un boníssim Ratatouille, un deliciós plat molt semblant a la samfaina. Es prepara amb verdures d’estiu, fresques i molt sucoses. Posarem els hidrats amb les verdures, el greix amb l’oli d’oliva verge i, la part proteica, amb les llavors. L’elaboració és molt entretinguda i creativa; és com si estiguessis muntant la teva mandala per a menjar. És molt fàcil, agradable, i hi sorprendràs els teus comensals!

Ingredients (per a 3 persones):

1 carabassó

2 albergínies petites

2 tomàtigues madures

1 culleradeta i mitja de llavors d’ametla molta

1 culleradeta d’avellanes moltes

1 culleradeta de sal

Mig tassó d’oli d’oliva verge

Sal i pebre

Tallam els carabassons, les albergínies i les tomàtigues en làmines molt fines. Posam les albergínies per a suar, amb sal, i un raget de llimona. Ho col·locam tot en el recipient de forn, en forma circular i en el següent ordre: carabassó, albergínia i tomàtiga.

En un altre recipient, hi posam l’oli d’oliva, les llavors moltes i les herbes fines; ho removem tot i pintam les verdures col·locades al motllo. Ho posam tot al forn 30 minuts a 180º per damunt i per davall.