Avui prepararem unes gustosíssimes postres veganes, amb aliments que ens donen els arbres. Utilitzarem figues i garroves. La base per als nostres panqueques serà blat negre, un cereal lliure de gluten i molt energètic perquè està carregat d’amoniàcids. Estam en plena brotada de les figueres i és una pena no aprofitar una menja tan saborosa. Aquesta recepta té pocs ingredients i és molt bona d’elaborar.

Ingredients (per a 4 persones):

8 cullerades de farina de blat negre

6-8 figues

1 tassó de beguda d’arròs

1/2 culleradeta d’oli de coco

Crema de garrova:

¼ tassó de beguda d’arròs

1 plàtan congelat

1 culleradeta d’oli de coco

2 cullerades de farina de garrova

Mesclam la farina de blat negre amb la beguda d’arròs fins a aconseguir una mescla homogènia.

Passam les figues per la trituradora, i en deixam 2 per a decorar.

Mesclam les figues triturades amb la farina. Encalentim una paella i hi anam posant formes arrodonides de mida petita. D’altra banda preparam la crema de garrova.

Capolam amb la batedora el plàtan, la farina de garrova, el ¼ de tassó de beguda d’arròs i la culleradeta de coco, i deixam que refredi uns minuts.

Emplatam decorant amb les 2 figues que hem reservat i una mica de coco ratllat