Aquesta setmana us ensenyarem els secrets per a cuinar l’arròs de sushi amb uns passos molt senzills.

+Ingredients (per a dos rotlles):

  • -1 tassa d’arròs sushi
  • -1 tassa d’aigua
  • -2 cullerades de vinagre d’arròs
  • -½ cullerada de sal
  • -1 cullerada de sucre.

*Utensilis: colador i cassó.

 

+Passos:

-Pas 1: Rentau molt bé l’arròs, fins que l’aigua surti clara.

-Pas 2: Deixau-ho reposar 30 min.

-Pas 3: Abocau l’arròs i l’aigua al cassó, tapau-ho i posau el foc al màxim fins que bulli. Una vegada que comenci a bullir, baixau-lo al mínim i deixau-ho coure 10 min.

-Pas 4: Apagau el foc i deixau-ho reposar 10 min més, sempre tapat.

-Pas 5 : Preparau el sushi-zu, mesclant el vinagre, la sal i el sucre.

-Pas 6: Refredau l’arròs col·locant-lo en una palangana, afegiu-hi el sushi-zu i anau-ho removent a poc a poc (no en cercles) alhora que anau ventant fins que l’arròs quedi a temperatura ambient. Una vegada acabat aquest procés, tapau-ho amb un drap.

Ja teniu un dels passos més importants per a cuinar sushi!