TROBADA DE PROFESSIONALS DE LA JOVENTUT 2017. CIUTADELLA.

Perespaisjoves 9 mesesabansSense Comentaris

Aquests passats dies 5 i 6 d’octubre, el servei de dinamització d’Espais Joves, així com el servei de dinamització jove Dinamo hem assistit a la segona trobada de professionals de Joventut com a representació de l’Ajuntament de Palma.

Ha estat una trobada realitzada a l’Alberg ‘’Sa Vinyeta’’ de Ciutadella, organitzada per APROJIB i IBJOVE, on l’objectiu principal era  acudir a un espai on hem pogut compartir experiències i bones pràctiques sobre la feina que es realitza amb el jovent a cada municipi de les Illes Balears; a més de formar-nos, resoldre dubtes, suggerir propostes de futur i, en definitiva, establir lligams i avançar cap a un marc de col·laboració estable.

El  primer dia es va focalitzar en l’explicació i la importància de la feina realitzada en xarxa dels serveis, gaudint d’una primera conferència de Juan Francisco Berenguer Martínez sobre els seus beneficis entre els professionals i els seus destinataris, els i les joves.
A continuació, per part d’OBJIB es va fer una presentació del mapa de professionals de Joventut de les Illes Balears.
Per acabar la jornada durant la seva part més pràctica, ens varem ajuntar tots i totes les professionals dels distints municipis en petits grups per dur a terme una dinàmica amb l’objectiu de veure la importància del treball en xarxa.

D’una altra banda, es va realitzar una visita guiada per Ciutadella, on varem poder veure com funcionava  l’Espai Punt Jove i donàrem per finalitzada la primera part de la jornada de formació.

L’endemà per part de l’Associació Catalana de Professionals de Joventut es realitzà una ponència per part de Carles Vila sobre els perfils professionals que es poden trobar en l’àrea de Joventut; seguit d’una taula rodona formada pels representants de l’Associació de Professionals de Joventut catalana, valenciana i balear.
La jornada va finalitzat amb un petit debat entre les i els mateixos assistents, de com poder millorar alguns  aspectes de la figura dels i les professionals en l’àmbit de Joventut.

Com a dinamitzadors/es de l’Ajuntament de Palma sortim d’aquestes jornades amb les següents conclusions:

– La importància del treball en xarxa tant amb els mateixos professionals, com amb altres serveis i entitats, així com amb els joves.

– La necessitat de definir els diferents perfils professionals que treballen amb la joventut.

– La situació privilegiada que tenim els professionals pertinents a l’Ajuntament de Palma, respecte a altres territoris.

– Les experiències enriquidores obtingudes a través  de tots els professionals assistents a la jornada

– L’enriquiment que ens duim de tots els professionals on a més de les relacions establertes, hem creat aliances entre els dinamitzadors/es de les illes.

 

Category:
  Esdeveniments
aquesta entrada ha estat compartit 0 vegades
 000

Deixar un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.