Xocolata amb xurros, mini donuts i gofres

Perespaisjoves 4 mesesabansSense Comentaris
xocolata amb xurros

Aquest taller de ‘Xocolata amb xurros, mini donuts i gofres’, es va ver a l’espai Tramuntana, el dia 31-01-2017. I ara, ho pots gaudir-ho on vulguis i quan vulguis.

 

 

XOCOLATA A LA TASSA

Ingredients: 250 gr. de xocolata, 1 L. de llet sencera, 30 grs. De maizena, 100 gr de sucre.

Elaboració:

-Ratllar la xocolata i reservar.

-En un got de llet dissoldre la maizena. Posar en un cassó a foc mitjà la resta de la llet amb el sucre, removent sense parar i no deixar que bulli, quan estigui dissolt el sucre afegir la llet amb la maizena, i la xocolata ratllada.

-No deixar de remoure fins que estiguin tots els ingredients integrats. * Si t’agrada, pots afegir-li alguna espècia, canyella, vainilla…

 

XURROS

Ingredients per 12 xurros: 1 tassa d’aigua, 1 tassa de farina, 1 cullerada d’oli, 1 polsim de sal.

 

Elaboració:

-Posar l’aigua amb l’oli i la sal en un cassó. Portar a ebullició. -Pesar la farina i tamisar-la.

-Quan l’aigua bulli retirar del foc i bolcar de cop la farina removent fins a formar una bola, que quedés unida a la cullera.

-Posar la massa en la xurrera amb ajuda d’una espàtula o en màniga pastissera.

-Escalfar oli de gira-sol i quan comenci a fumejar anar fregint els xurros que prèviament haurem preparat en una safata.

PRECAUCIÓ: Fregir-los en poques quantitats. A vegades es formen bombolles d’aire que poden contenir una mica d’aigua i explotar.

 

 

MINI DÒNUTS

Ingredients per a la massa: (per 60 mini-dònuts):

50 gr.de mantega fosa, 3 ous, 150 gr.de sucre, 200 ml. de llet, un polsim de sal, 1 culleradeta d’essència de vainilla, 300 gr.de farina de rebosteria, 1 paquet de llevat en pols, oli de gira-sol (per pintar el motlle)

Elaboració:

1. Barrejar amb unes varetes la mantega, els ous, el sucre i la llet.

2. Seguir batent i afegir la vainilla i la sal.

3. Tamisar la farina, afegir el llevat, i abocar a poc a poc a la mescla anterior sense deixar de batre fins que estigui totalment integrada.

4. Deixar reposar 1/2 hora abans de preparar-los.

5. Encendre la màquina, pintar amb un pinzell impregnat d’oli de gira-sol, i quan estigui calent emplenar fins a la meitat, tancar i amb prou feines un minut tenim la nostra primera tanda de mini-dònuts.

6. Deixar refredar abans de cobrir-los de glassa o xocolata

 

GOFRES

Ingredients: (per 20 gofres)

250 gr. De mantega, 200 gr. de sucre, 1 cullerada de sucre avainillat, 5 ous, 500 gr.de farina, 2 culleradetes de llevat en pols, 350 ml. de llet

Elaboració:

1. Amb la mantega a temperatura ambient, afegir-li els sucres i barrejar bé.
2. Afegir els ous i tornar a barrejar.
3. Abocar la farina i el llevat en pols.
4. Sense parar de remoure, afegir la llet a poc a poc.
5. Batre durant 2-3 min. fins que estigui tota la mescla ben integrada.
6. Quan la màquina estigui calenta abocar un cassó en cada placa, repartint ben la massa, i en uns dos minuts, voilà! Uns fantàstics gofres.

 

A la web de na Mamala podràs gaudir de més receptes com aquestes. Gràcies Mamala, per la recepta i aquest taller tan dolç.

 

PROPERES ACTIVITATS GRATUÏTES DIY

 

Vols més tallers com aquest?

Categories:
  Cuina Creativa, diy
aquesta entrada ha estat compartit 0 vegades
 100

Deixar un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.