La digestió fotogràfica

Perespaisjoves 2 añosabansSense Comentaris

Fa gairebé un mes que es dugueren a terme les I Jornades de Gastrofotografia Juvenil als Espais Joves i podríem dir que, ja hem fet la digestió.

 

A vegades no som conscients de la quantitat i la qualitat d’artistes de les nostres illes, i aquestes jornades, no només ens van servir per conèixer alguns d’ells, sinó també per conèixer alguns joves que tot i que sempre he parlat d’ “aficionats a la fotografia”, m’he adonat de que realment són futures promeses de la fotografia de les illes.

 

Les jornades van comptar amb:

Joves entre 12 i 30 anys amb curiositat, interès i passió per la fotografia. En van ensenyar que els límits no existeixen quan realment vols fer el que t’apassiona. Senten pura passió.

 

Nando Esteva. No em cansaria mai de parlar d’ell, de la seva trajectòria, de les seves obres, projectes… Però el que destacaria principalment, és la sensibilitat, apropament i emoció amb la que explicava la seva trajectòria. Sorpresos de les preses de decisions, sacrifici i treball constant de l’artista, l’acomiadàrem tots amb la mirada al front, amb molt bona energia i amb un ventall de qüestions personals que rodejaven cada un dels capets i corets que assistiren. Alguns d’ells, varen descriure a l’artista com un mite, d’altres, una font d’inspiració; gràcies Nando.

 

Ana Buendía. De l’emoció de la primera sessió a les jornades, passarem a la tècnica i creativitat fotògràfica amb Ana Buendía. Més que amb diferents nivells, ens trobarem a joves amb diferents objectius (tant en sentit literal com figurat), però Ana, ens tenia preparada una sessió on cada un d’ells podia deixar anar la seva creativitat, sense límits. La fruita, els fruits secs i un estudi fotogràfic que qualsevol ho podia muntar a casa seva, donaren pas a la macrofotografia gastronòmica als Espais Joves. Gràcies Ana per la flexibilitat i la capacitat d’adaptació a les teves sessions, ja que són punts Claus per la dinàmica de la mateixa.

 

Iaia de Picniquete. I perquè no, acabar amb les jornades amb un Pícnic fotogràfic al Parc de la mar, i de la mà, de Iaia. Tres adreços, amb tres espais amb menjar diferent, on la cura de la llum natural i la composició foren els principals ingredients del millor pícnic.

 

 

Volem donar les gràcies a tots els participants, amb menció especial a la més jove, que després de comprometre a tota la seva família per aconseguir una càmera com a regal de Nadal, té previst evolucionar i millorar, amb la inspiració i la influència dels millors artistes fotogràfics de l’illa, amb influència a nivell internacional. Ens quedem amb la seva frase “Quiero aprender a hacer fotografias perfectas, porque no quiero retocar nada”, Mª Isabel Gonzàlez, 12 anys.

 

Fins aviat, artistes.

Dolors Vilchez Dominguez

Dinamitzadora de Creació Artística

 

 

PROPERES ACTIVITATS GRATUÏTES A CREACIÓ ARTÍSTICA

Category:
  Creació artística
aquesta entrada ha estat compartit 0 vegades
 300

Deixar un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.